• Bel ons op: 0314-332639
 • Voor school en voor thuis
 • Gratis verzending vanaf € 60,00
 • Verzending binnen 1 tot 3 werkdagen
Delfts blauw kegel kaststel - Piet Design
Delfts blauw kegel kaststel - Piet Design Delfts blauw kegel kaststel - Piet Design Delfts blauw kegel kaststel - Piet Design

Delfts blauw kegel kaststel - Piet Design

 0 reviews

Kunst & cultuur - Piet design

Een kaststel is een set vazen die ter decoratie op een kast werd uitgestald. Het aantal vazen in zo’n set is altijd oneven en om en om worden meestal beker- en bolvazen gebruikt.


€ 9,95
Aantal
Onbreekbaar 'Hollants porceleyn'

Dit speciale stoffen kaststel is niet alleen historisch verantwoord, maar ook een decoratief, onbreekbaar en ongevaarlijk kegelspel. 

Een kaststel is een set vazen die ter decoratie op een kast werd uitgestald. Het aantal vazen in zo’n set is altijd oneven en om en om worden meestal beker- en bolvazen gebruikt. Een bolvaas met deksel stond altijd in het midden. Oorspronkelijk bestonden kaststellen uit geïmporteerde Chinese altaarvazen, maar in de zeventiende eeuw werden ze, zoals zoveel ander populair blauw/wit Chinees aardewerk, nagemaakt in Delft. Eerst werden de Hollandse vazen nog met Chinese motieven beschilderd, later introduceerden de Delftse schilders hun eigen ontwerpen en kregen de kaststellen een meer Europees uiterlijk.

Elke set bevat een bolvaas met deksel, twee bekervazen en een balletje.
Verpakt in handige doorzichte tas met rits.

Hoogte bolvaas: 22 cm.
Hoogte bekervaas: 17 cm.

Meer van             
 
Artikelnummer                           SKU-23389
Artikelcode                                Piet 019
Formaat                                   
Hoogte bolvaas: 22 cm, Hoogte bekervaas: 17 cm.
Uitgever                                    Piet Design
Voortbouwen op historie

Piet Design werd in 1990 opgericht door Elisabeth (Piet) Rijkels-Visser (1972). In de jaren 80 maakte Piet van kartonnen dozen al huizen, boerderijen en bruggen om zelf mee te spelen en nog in haar middelbare schooltijd verscheen de eerste commerciële bouwplaat: Kasteel Groeneveld in Baarn.

Talloze bouwplaten volgden. En terwijl Piet bouwkunde studeerde in Delft groeide Piet  Design uit tot de grootste bouwplatenproducent van Nederland. Vooral musea werden in karton uitgevoerd, maar ook instanties als De Rijksdienst voor de Monumentenzorg en de Eerste Kamer der Staten Generaal wisten Piet Design te vinden voor grote opdrachten.

Nu ligt het accent binnen Piet Design bij  productontwikkeling. Bindend element in alle projecten blijft de historisch verantwoorde grondslag.
Er zijn nog geen recensies over dit product geschreven. Wilt u zelf een recensie schrijven? Log dan in.

Aanbevolen producten

 • Ponyclub in galop verhalenomnibus | 8 - 11 jaar

  € 13,50
  Bestel
 • Onderzeeboot U 9

  € 5,65
  Bestel
 • Kraanvogel - 3D karton model

  € 4,95
  Bestel
 • Regenboog glittervormen TICKIT

  € 32,50
  Bestel