• Bel ons op: 0314-332639
  • Voor school en voor thuis
  • Gratis verzending vanaf € 60,00
  • Verzending binnen 1 tot 3 werkdagen
Bouwplaten

Wij presenteren u een grote verscheidenheid aan bouwplaten van bekende en minder bekende uitgevers. Voor ervaren modelbouwers en voor starters zijn er bouwplaten voor alle leeftijden. De bouwplaten die wij u presenteren zijn van allerlei categorieën zoals Vogels en Figuren. Een groot aantal  Bijbelse bouwplaten  zoals Huis in Israël en Het Scheppingsverhaal. Van Schreiber Bogen, Leon Schuijt voeren wij de volledige collectie.

De meeste bouwplaten zijn uit voorraad leverbaar, met een levertijd van 2-3 werkdagen. Wij wensen u veel plezier met het regelmatig rondneuzen in de shop en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden.

Beschrijving van de Karton modelbouw

Karton modelbouw is het bouwen van modellen die bestaan uit karton en papier. In Engelstalige gebieden en Japan is het bekend onder de naam Papercraft. Overwegend gaat het om karton modelschepen, vliegtuigen en architectuurmodellen. Er worden echter ook voertuigen, modellen voor kinderen, lokomotieven, kerststallen, bijbelse bouwplaten en ruimteschepen gebouwd.

Algemene informatie

Meestal worden stilstaande modellen gebouwd. Door geavanceerde constructies zijn echter ook beweegbare modellen mogelijk. De modellen worden meestal uit een groot formaat bouwplaat, met een gewicht van ongeveer 170 gram per kubieke meter, gemaakt. De onderdelen zijn door de ontwerper van de modellen in een twee-dimensionaal vlak gelegd en moeten door vouwen en lijmen tot een drie-dimensionaal model worden samengevoegd. De bouw wordt ondersteund door een handleiding of schetsen. De meest gebruikte vorm is de bouwplaat, die uit meerdere bedrukte platen kan bestaan. Minder gebruikelijk is het zelf ontwerpen van modellen. Dat wordt tegenwoordig meestal door de architektuur gedaan om een maquette van een gebouw te maken.