• Bel ons op: 0314-332639
 • Voor school en voor thuis
 • Gratis verzending vanaf € 60,00
 • Verzending binnen 1 tot 3 werkdagen
Kweekkasje Victoria Piet Design
Kweekkasje Victoria Piet Design Kweekkasje Victoria Piet Design Kweekkasje Victoria Piet Design

Kweekkasje Victoria Piet Design

 0 reviews

Kunst & cultuur - Piet design

Gebouwd formaat: 40 x 20 x 26 cm.Geschikt voor 8 vierkante standaardpotten. Of meer kleinere ronde potjes.- Met 1 cm. waterdichte bodem.- Open de dakramen ter ventilatie.


€ 14,50
Aantal
Kweekkasje Kweekkasje Victoria

Vouwbaar plantenkasje gemaakt van polypropyleen. Deze kasjes worden plat geleverd in een kartonnen map. Eenvoudig in elkaar te zetten, makkelijk in het gebruik en helemaal plat weer op te bergen.

Formaat map: 45 x 45 cm.Gebouwd formaat: 40 x 20 x 26 cm.Geschikt voor 8 vierkante standaardpotten. Of meer kleinere ronde potjes.- Met 1 cm. waterdichte bodem.- Open de dakramen ter ventilatie.- Haal het dak er af om water te geven. 

Kleine tuintjes op hun vensterbanken

De Romeinen hadden al kleine tuintjes op hun vensterbanken die hen aan het buitenleven herinnerden. De eerste ‘wintertuinen’ in West-Europa stammen uit de 16e eeuw. Ontdekkingsreizigers en plantkundigen brachten zaden en stekjes mee in draagbare kasjes. Ze werden ondergebracht in galerijen waarin het oorspronkelijk leefklimaat werd nagebootst met kachels en grote ramen op het zuiden.

In 1599 kreeg de Hortus botanicus in Leiden haar eerste ‘wandelgalerij’. Later kwam er een ‘Orangie Huys’, waar sinaasappel- en citroen boompjes, palmen en oleanders, fuchsia’s en lantana’s konden overwinteren. Tere kruiden en plantjes konden, volgens het handboek De Nederlantschen Hovenier van 1668, buiten tegen wind en vorst beschermd worden met kleine kweek stolpen, ‘glazen lanternen’ zonder bodem.

In de 19e eeuw, toen men grote glasplaten kon maken, ontwikkelden zich bij landhuizen en paleizen de indrukwekkende hoge kassen met een ijzeren geraamte en veel glas rondom die wij nu nog kennen in beroemde tuinen als Kew Gardens bij London en in Laeken bij Brussel.

In het voorjaar zet u de kasjes in elkaar en schept zo het optimale klimaat voor potten met zaden, stekjes en jonge plantjes. Na gebruik neemt u ze weer uit elkaar, wast ze af en bewaart ze plat opgevouwen tot de volgende lente. U kunt de kasjes natuurlijk ook de hele winter door gebruiken en genieten van hun authentieke vormen, of meenemen op vakantie om nieuwe aanwinsten veilig thuis te brengen.


Meer van             
 
Artikelnummer                           SKU-23384
Artikelcode                                Piet 007
Schaal                                       ( L x B X H )
40 x 20 x 26 cm.
Moeilijkheidsgraad                     Eenvoudig
Uitgever                                     Piet Design
Voortbouwen op historie

Piet Design werd in 1990 opgericht door Elisabeth (Piet) Rijkels-Visser (1972). In de jaren 80 maakte Piet van kartonnen dozen al huizen, boerderijen en bruggen om zelf mee te spelen en nog in haar middelbare schooltijd verscheen de eerste commerciële bouwplaat: Kasteel Groeneveld in Baarn.

Talloze bouwplaten volgden. En terwijl Piet bouwkunde studeerde in Delft groeide Piet  Design uit tot de grootste bouwplatenproducent van Nederland. Vooral musea werden in karton uitgevoerd, maar ook instanties als De Rijksdienst voor de Monumentenzorg en de Eerste Kamer der Staten Generaal wisten Piet Design te vinden voor grote opdrachten.

Nu ligt het accent binnen Piet Design bij  productontwikkeling. Bindend element in alle projecten blijft de historisch verantwoorde grondslag.
Er zijn nog geen recensies over dit product geschreven. Wilt u zelf een recensie schrijven? Log dan in.

Aanbevolen producten

 • Schatten uit het verleden | vanaf 12 jaar

  € 9,95
  Bestel
 • Bijbelse kleurplaten serie D

  € 3,45
  Bestel
 • Triplex berken 76 x 38 x 0,9 cm

  € 8,52
  Bestel
 • Figuurzaag voorbeeld kantenhocker engel

  € 5,95
  Bestel