• Bel ons op: 0314-332639
 • Voor school en voor thuis
 • Gratis verzending vanaf € 60,00
 • Verzending binnen 1 tot 3 werkdagen
Delfts blauwe kerstballen - Piet Design
Delfts blauwe kerstballen - Piet Design Delfts blauwe kerstballen - Piet Design Delfts blauwe kerstballen - Piet Design

Delfts blauwe kerstballen - Piet Design

 0 reviews

Kunst & cultuur - Piet design

Met dit pakket zijn vijf papieren kerstballen te maken; drie grote met een diameter van 9,5 cm. en twee kleine met een diameter van 6,5 cm. Schuif de onderdelen volgens de aanwijzingen in elkaar.


€ 9,95
Aantal
Delfts blauwe kerstballen

Met dit pakket zijn vijf papieren kerstballen te maken; drie grote met een diameter van 9,5 cm. en twee kleine met een diameter van 6,5 cm.
Haal de onderdelen uit de vellen en schuif ze volgens de aanwijzingen in elkaar. 

Geen schaar of lijm nodig.
Uitgebreide bouwinstructie aan de binnenkant van de map.

Kerstversiering heeft een lange geschiedenis. Al in de Middeleeuwen werden groene takken in huis gehaald voor de viering van de kortste dag van het jaar. De eerste versierselen in het groen waren appels en noten. Een boom vol appels verwees ook naar de boom van Goed en Kwaad in het Paradijs. Na vruchten volgden andere, zelf gemaakte ornamenten zoals papieren knutselwerkjes en koeken.

De glazen kerstbal, zoals we hem nu kennen, is geboren in de stad Lauscha in Duitsland. In het midden van de 19e eeuw werden daar de eerste glazen kerstobjecten geblazen. Deze papieren kerstballen hebben Delftsblauwe motieven uit het eind van de 17e eeuw. De basisvorm is een dodecaëder, een regelmatig twaalfvlak, een van de vijf platonische lichamen. Modellen van dodecaëders zijn al bekend uit de Romeinse tijd.


Meer van             
 
Artikelnummer                           SKU-23394
Artikelcode                                Piet 025

Moeilijkheidsgraad                    Eenvoudig
Uitgever                                    Piet Design
Voortbouwen op historie

Piet Design werd in 1990 opgericht door Elisabeth (Piet) Rijkels-Visser (1972). In de jaren 80 maakte Piet van kartonnen dozen al huizen, boerderijen en bruggen om zelf mee te spelen en nog in haar middelbare schooltijd verscheen de eerste commerciële bouwplaat: Kasteel Groeneveld in Baarn.

Talloze bouwplaten volgden. En terwijl Piet bouwkunde studeerde in Delft groeide Piet  Design uit tot de grootste bouwplatenproducent van Nederland. Vooral musea werden in karton uitgevoerd, maar ook instanties als De Rijksdienst voor de Monumentenzorg en de Eerste Kamer der Staten Generaal wisten Piet Design te vinden voor grote opdrachten.

Nu ligt het accent binnen Piet Design bij  productontwikkeling. Bindend element in alle projecten blijft de historisch verantwoorde grondslag.
Er zijn nog geen recensies over dit product geschreven. Wilt u zelf een recensie schrijven? Log dan in.

Aanbevolen producten

 • Malle getallen - Vermenigvuldigen | 7 - 10 jaar

  € 13,95
  Bestel
 • Alleen voor pubers! - Wat meisjes moeten weten | 11 -14 jaar

  € 10,95
  Bestel
 • Seizoenpuzzel de lente

  € 46,95
  Bestel
 • Gekleurde leermiddelelen TICKIT

  € 128,90
  Bestel