• Bel ons op: 0314-332639
 • Voor school en voor thuis
 • Gratis verzending vanaf € 60,00
 • Verzending binnen 1 tot 3 werkdagen
Delfts blauwe Kerststal - Piet design
 

Delfts blauwe Kerststal - Piet design

 0 reviews

Met de meest gebruikelijke personages

Het aantal figuren verschilt sterk per land en traditie. Deze Delfts blauwe stal bevat de meest gebruikelijke personages: Maria, Jozef, Jezus, Os, Ezel, herder en een kudde schapen.


€ 9,95
Aantal
Delfts blauwe Kerststal

Delfts blauw met een gouden randje.
Maak met deze set een volledige kerststal van karton.

Inclusief: Stal, Maria, Jozef, Jezus in een kribbe, Herder, 2 liggende schapen, 6 staande schapen, 3 koningen (Kaspar, Balthasar en Melchior) en 3 dromedarissen.

De figuren zijn ongeveer 5 cm. hoog.
De stal is ± 18 x 11 x 9 cm.

Geen schaar of lijm nodig.
Uitgebreide bouwinstructie aan de binnenkant van de map.

De eerste kerststal werd gebouwd in 1223 door Fransiscus van Asissi. Hij creëerde in de bossen van Creccio in Italië een levende kerststal om de dorpelingen de geboorte van Christus in Bethlehem opnieuw te laten beleven. Velen volgden zijn voorbeeld. Eerst verschenen er kerststallen in kerken en paleizen, maar later stonden ze ook bij gewone mensen thuis.

De stal van Fransiscus was op ware grootte en bevatte levende dieren. Rond 1500 ontstonden ook miniatuur versies. Deze sets waren vaak gemaakt van hout of was, maar er zijn ook uiterst gedetailleerde aardewerken exemplaren.

Het aantal figuren verschilt sterk per land en traditie. Deze Delfts blauwe stal bevat de meest gebruikelijke personages: Maria, Jozef, Jezus, Os, Ezel, herder en een kudde schapen. De drie koningen zijn er ook, maar die komen eigenlijk pas op 6 januari bij de stal aan.


Meer van             
 
Artikelnummer                           SKU-23625
Artikelcode                                Piet 000

Moeilijkheidsgraad                    Eenvoudig
Uitgever                                    Piet Design
Voortbouwen op historie

Piet Design werd in 1990 opgericht door Elisabeth (Piet) Rijkels-Visser (1972). In de jaren 80 maakte Piet van kartonnen dozen al huizen, boerderijen en bruggen om zelf mee te spelen en nog in haar middelbare schooltijd verscheen de eerste commerciële bouwplaat: Kasteel Groeneveld in Baarn.

Talloze bouwplaten volgden. En terwijl Piet bouwkunde studeerde in Delft groeide Piet  Design uit tot de grootste bouwplatenproducent van Nederland. Vooral musea werden in karton uitgevoerd, maar ook instanties als De Rijksdienst voor de Monumentenzorg en de Eerste Kamer der Staten Generaal wisten Piet Design te vinden voor grote opdrachten.

Nu ligt het accent binnen Piet Design bij  productontwikkeling. Bindend element in alle projecten blijft de historisch verantwoorde grondslag.
Er zijn nog geen recensies over dit product geschreven. Wilt u zelf een recensie schrijven? Log dan in.

Aanbevolen producten

 • Puzzelen met Taalmix Proefpakket | Groep 4 - 8

  € 29,95
  Bestel
 • Grote kerststal

  € 10,90
  Bestel
 • Dobbelsteen met kleuren 10 cm

  € 17,55
  Bestel
 • Eitech Constructie Parijs Eiffeltoren

  € 210,45
  Bestel