• Bel ons op: 0314-332639
 • Voor school en voor thuis
 • Gratis verzending vanaf € 60,00
 • Verzending binnen 1 tot 3 werkdagen
De gouden koets - Piet design
De gouden koets - Piet design De gouden koets - Piet design De gouden koets - Piet design De gouden koets - Piet design De gouden koets - Piet design

De gouden koets - Piet design

 0 reviews

Bouw met dit pakket de Gouden Koets van karton. 
Inclusief: koetsier, postiljon, twee koninklijke passagiers en een 8 span Gelderse paarden.

€ 14,95
Aantal
Bouw met dit pakket de Gouden Koets van karton. 
Inclusief: koetsier, postiljon, twee koninklijke passagiers en een 8 span Gelderse paarden.

Uitgebreide bouwinstructie op de binnenkant van de map. Geen schaar of lijm nodig.

De Gouden Koets was een cadeau van de Amsterdamse bevolking aan koningin Wilhelmina ter gelegenheid van haar inhuldiging in 1898. Niet alleen werden de kosten gedragen door Amsterdammers die ‘eene bijdrage’ leverden van 25 cent, ook alle onderdelen van de koets werden in de hoofdstad vervaardigd. De gebroeders Spijker zorgden voor het ontwerp, Prof. Van der Waay was verantwoordelijk voor het schilderwerk en een leger van Amsterdamse vrouwen verzorgde de 15 miljoen steekjes die nodig waren voor het borduurwerk van het interieur.

In 1898 werd de koets getoond aan iedereen die had bijgedragen aan de ‘kwartjes koets’. Ook Wilhelmina kwam hem bewonderen, maar pas bij haar huwelijk in 1901 maakte ze echt gebruik van de Gouden Koets. Twee jaar later werd hij voor het eerst ingezet bij de opening van de Staten-Generaal. En sindsdien is de Gouden Koets elke derde dinsdag in september stralend middelpunt van het ceremonieel op Prinsjesdag.Meer van             
 
Artikelnummer                      SKU-23042
Schaal                                  ( L x B x H ) 540 x 80 x 110 mm
Moeilijkheidsgraad                Eenvoudig
Uitgever                                Piet Design

Voortbouwen op historie

Piet Design werd in 1990 opgericht door Elisabeth (Piet) Rijkels-Visser (1972). In de jaren 80 maakte Piet van kartonnen dozen al huizen, boerderijen en bruggen om zelf mee te spelen en nog in haar middelbare schooltijd verscheen de eerste commerciële bouwplaat: Kasteel Groeneveld in Baarn.

Talloze bouwplaten volgden. En terwijl Piet bouwkunde studeerde in Delft groeide Piet  Design uit tot de grootste bouwplatenproducent van Nederland. Vooral musea werden in karton uitgevoerd, maar ook instanties als De Rijksdienst voor de Monumentenzorg en de Eerste Kamer der Staten Generaal wisten Piet Design te vinden voor grote opdrachten.

Nu ligt het accent binnen Piet Design bij  productontwikkeling. Bindend element in alle projecten blijft de historisch verantwoorde grondslag.
Er zijn nog geen recensies over dit product geschreven. Wilt u zelf een recensie schrijven? Log dan in.

Aanbevolen producten

 • Woordenschat Fase 4

  € 8,69
  Bestel
 • De leukste natuurgids voor avontuurlijke kinderen | vanaf 9 jaar

  € 12,50
  Bestel
 • Groeipuzzel levenscyclus Educo

  € 32,95
  Bestel
 • Taalkwartet Berlijn

  € 9,95
  Bestel