• Bel ons op: 0314-332639
 • Voor school en voor thuis
 • Gratis verzending vanaf € 60,00
 • Verzending binnen 1 tot 3 werkdagen
Bloemenwaaier Piet Design
Bloemenwaaier Piet Design Bloemenwaaier Piet Design Bloemenwaaier Piet Design Bloemenwaaier Piet Design

Bloemenwaaier Piet Design

 0 reviews

Deels Chinese Wanli-stijl

Deze vaas heeft een chinoiserie-decoratie waarbij de motieven deels een Europese oorsprong hebben en deels gebaseerd zijn op de Chinese Wanli-stijl.


€ 19,95
Aantal
Bloemenwaaier

De waaiervormige bloemenhouder is een van de vele types vazen met tuiten die in de 17e eeuw in Delft werden geproduceerd. De vroegste waaiervorm was de ‘quintel’: een samengestelde bloemenhouder met vijf vaasjes op een rij. Later werden ovaal- en hartvormige vazen gemaakt met twee of drie uitwaaierende rijen tuiten.

Deze vaas heeft een chinoiserie-decoratie waarbij de motieven deels een Europese oorsprong hebben en deels gebaseerd zijn op de Chinese Wanli-stijl.
De mooiste 17e-eeuwse bloemenhouders zijn gemaakt door de Delftse plateelbakkerij De Grieksche A, in de periode dat Adrianus Kocx eigenaar was. Mary II, de Engelse vrouw van Willem III, stadhouder van Nederland en koning van Engeland van 1688 tot 1702, was dol op blauwwit porselein en aardewerk. Ze was een goede klant van De Grieksche A.

Deze moderne versie van de bloemenwaaier heeft twee rijen van vijf tuiten. Hij is gemaakt van gerecycled polypropyleen en kan gevuld worden met water en verse bloemen.

Met dit bouwpakket maakt u zelf een Delftsblauwe bloemenwaaier met twee rijen van vijf tuitjes. De vaas heeft een vouwbare, waterdichte binnenbak en kan gevuld worden met water en verse bloemen.
Gemaakt van gerecycled polypropyleen.

Uitgebreide bouwinstructie op de binnenkant van de map.
Geen schaar of lijm nodig.
Gebouwd formaat: 9 x 21 x 16 cm.

Meer van             
Artikelnummer                           SKU-23819
Artikelcode                                Piet 045

Moeilijkheidsgraad                    Eenvoudig
Uitgever                                    Piet Design
Voortbouwen op historie

Piet Design werd in 1990 opgericht door Elisabeth (Piet) Rijkels-Visser (1972). In de jaren 80 maakte Piet van kartonnen dozen al huizen, boerderijen en bruggen om zelf mee te spelen en nog in haar middelbare schooltijd verscheen de eerste commerciële bouwplaat: Kasteel Groeneveld in Baarn.

Talloze bouwplaten volgden. En terwijl Piet bouwkunde studeerde in Delft groeide Piet  Design uit tot de grootste bouwplatenproducent van Nederland. Vooral musea werden in karton uitgevoerd, maar ook instanties als De Rijksdienst voor de Monumentenzorg en de Eerste Kamer der Staten Generaal wisten Piet Design te vinden voor grote opdrachten.

Nu ligt het accent binnen Piet Design bij  productontwikkeling. Bindend element in alle projecten blijft de historisch verantwoorde grondslag.
Er zijn nog geen recensies over dit product geschreven. Wilt u zelf een recensie schrijven? Log dan in.

Aanbevolen producten

 • Breukendobbelstenen groot

  € 31,95
  Bestel
 • Romeinse Quinquereme 1:100

  € 18,60
  Bestel
 • Douglas DC-7C Seven Seas

  € 22,35
  Bestel
 • Tranparant gekleurde blokken pk 50 TICKIT

  Tranparant gekleurde blokken pk 50 TICKIT
  Nieuw
  € 49,70
  Bestel