• Bel ons op: 0314-332639
 • Voor school en voor thuis
 • Gratis verzending vanaf € 60,00
 • Verzending binnen 1 tot 3 werkdagen
Bloemen-pyramide - Piet Design
 

Bloemen-pyramide - Piet Design

 0 reviews

Kunst & cultuur - Piet design

Piramidevormige bloemenhouders vormen het hoogtepunt van de Delftse aardewerk industrie. Niet alleen de gestapelde constructie van deze 17e eeuwse tulpenvazen is indrukwekkend.


€ 24,95
Aantal
Bloemen-pyramide

Piramidevormige bloemenhouders vormen het hoogtepunt van de Delftse aardewerk industrie. Niet alleen de gestapelde constructie van deze 17e eeuwse tulpenvazen is indrukwekkend, ook de kwaliteit van het schilderwerk is heel hoog. Op alle exemplaren die zich nu nog bevinden in musea en kunstcollecties is een mooie combinatie te zien van chinoiserie en Hollandse motieven.

De meeste bloempiramides werden aan het eind van de 17e eeuw in Delft gemaakt in opdracht van Mary II, de Engelse vrouw van Willem III, Stadhouder van Nederland en Koning van Engeland van 1688 tot 1702.  Haar voorliefde voor bloemen, tuinen en Delftsblauw aardewerk leidde tot een grote verzameling bloemenhouders die ze onderbracht in haar vele paleizen in Nederland en Engeland.

Met dit bouwpakket bouwt u zelf een moderne versie van een Delftsblauwe bloempiramide.Vul met water en bloemen.

Uitgebreide bouwinstructie op de binnenkant van de map.
Geen schaar of lijm nodig.

Meer van             
 
Artikelnummer                           SKU-23391
Artikelcode                                Piet 021

Moeilijkheidsgraad                    Eenvoudig
Uitgever                                    Piet Design
Voortbouwen op historie

Piet Design werd in 1990 opgericht door Elisabeth (Piet) Rijkels-Visser (1972). In de jaren 80 maakte Piet van kartonnen dozen al huizen, boerderijen en bruggen om zelf mee te spelen en nog in haar middelbare schooltijd verscheen de eerste commerciële bouwplaat: Kasteel Groeneveld in Baarn.

Talloze bouwplaten volgden. En terwijl Piet bouwkunde studeerde in Delft groeide Piet  Design uit tot de grootste bouwplatenproducent van Nederland. Vooral musea werden in karton uitgevoerd, maar ook instanties als De Rijksdienst voor de Monumentenzorg en de Eerste Kamer der Staten Generaal wisten Piet Design te vinden voor grote opdrachten.

Nu ligt het accent binnen Piet Design bij  productontwikkeling. Bindend element in alle projecten blijft de historisch verantwoorde grondslag.
Er zijn nog geen recensies over dit product geschreven. Wilt u zelf een recensie schrijven? Log dan in.

Aanbevolen producten

 • Lichtschip Texel nr. 10 sch. 1:150 framework

  € 10,40
  Bestel
 • Diesellocomotief DE 6400 NS 1:87

  € 10,15
  Bestel
 • Figuurzaag voorbeeld voederring

  € 4,95
  Bestel
 • Griekse tempel

  € 9,90
  Bestel